Araştırma Alanları
Gıda Bilimleri
Gıda Teknolojisi
Akademik Unvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji, Gıda Mühendisliği
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Proximate analysis and fatty acid, mineral and soluble carbohydrate profiles of some brown macroalgae collected from Turkiye coasts
Yucetepe A., Aydar E. F., Okudan E. S., Ozcelik B., Durmaz G.
ZEITSCHRIFT FUR NATURFORSCHUNG SECTION C-A JOURNAL OF BIOSCIENCES , cilt.78, ss.261-269, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Kidney bean (Phaseolus vulgaris L.) milk substitute as a novel plant-based drink: Fatty acid profile, antioxidant activity, in-vitro phenolic bio-accessibility and sensory characteristics
Aydar E. F., Mertdinç Z., Demircan E., Koca Çetinkaya S., Günşar B.
Innovative Food Science and Emerging Technologies , cilt.83, 2023 (SCI-Expanded)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2022
2022Kars Yöresine Ait Kavılca Buğdayı ile Modern Ekmeklik Buğdayın Mineral Profillerinin Karşılaştırılması
AYDAR E. F., Demircan E., MERTDİNÇ Z., Kahraman T., ÖZÇELİK B.
9. Ulusal Tarım Kongresi, 14 Ekim 2022
2022
2022Mineral profile of enriched modern bread with an ancient Anatolian wheat from Türkiye
AYDAR E. F., Demircan E., MERTDİNÇ Z., Kahraman T., ÖZÇELİK B.
14th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, 02 Ekim 2022
2022
2022Integration of T. turgidum to industrial bread production for regional economic development in Turkey
Aydar E. F., Demircan E., Mertdinç Z., Özçelik B., Kahraman T.
20th ICC Conference, Vienna, Avusturya, 01 Temmuz 2022
2022
2022Effect of ancient wheat (Triticum turgidum ssp. dicoccum) on total flavonoid content and total antioxidant capacity of bread
AYDAR E. F., Demircan E., MERTDİNÇ Z., Kahraman T., Gültekin M., ÖZÇELİK B.
II-INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND PRACTICAL CONFERENCE “PROBLEMS AND PROSPECTS OF INNOVATIVE MACHINERY AND TECHNOLOGIES IN THE AGRI-FOOD CHAIN”, Özbekistan, 22 Nisan 2022
2020
2020