Araştırma Alanları:
Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Yaşam Bilimleri, Biyoteknoloji, Biyomateryal, Kimya, Analitik Kimya, Ayırma Teknikleri, Gıda Analizleri, Kromatografi, Fizikokimya, Biyopolimerler ve uygulamaları, Kompozitler, Temel Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji
Yayınlardaki İsimler:
Erim Berker, F. Bedia, Berker Fatma Bedia, Berker, F. Bedia Erim, Erim F. Bedia, Erim, F. Bedia
Metrikler
Biyografi
F.Bedia Erim (Berker) lisans derecesini ve yüksek lisans derecesini Kimya Mühendisliği alanında İstanbul Üniversitesinden, doktor ünvanını Kimya alanında İstanbul Teknik Ünivesitesinden aldı. 1998 yılından beri İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümünde Profesör kadrosunda görevini sürdürmektedir. Araştırma alanları: Analitik Kimya, Kapiler Elektroforez tekniği yeni analiz yöntemleri geliştirmek ve yeni alanlarda analizler yapmak; Biyopolimerlerin: Kontrollü ilaç salımı; çevre kirleticilerin doğal sulardan çekilmesi; gıda ambalaj ve kaplama malzemeleri; yara bantları uygulamaları ve biyopolimer komposit malzemelerin fiziksel ve kimyasal özelliklerinin incelenmesi konularındadır. Prof.Erim'in 98 SCI makalesi yayınlanmıştır.
İletişim
- E-posta
- erim@itu.edu.tr
- Web Sayfası
- http://akademi.itu.edu.tr/erim/
- Fax Telefonu
- +90 212 285 6386
- Ofis
- Fen-Edebiyat Fak, Kimya Bölümü, B3-119
- Posta Adresi
- İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü, Maslak, İstanbul