Desteklenen Projeler
-
2023 - Devam Ediyor Selüloz Nanokristal CNC Katkılı Biyobozunur Polilaktik Asit PLA Polibütilenadipatkotereftalat PBAT Polimer Karışımlarından Elektroeğirme ve Cast Film Ekstrüzyonu Yöntemleriyle Gıda Ambalaj Filmlerinin Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Karagüzel Kayaoğlu B. (Yürütücü), Güneş G., Palak H., Derin C. B.
-
2022 - Devam Ediyor Ambalaj içi Soğuk Plazma Uygulamasının Bazı Baharat ve Aromatik Bitkilerin Kalite ve Biyoaktif Bileşenlerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kırkın Gözükırmızı C. (Yürütücü), Aydar E. F., Mertdinç Z., Güneş G., Özçelik B.
-
2021 - Devam Ediyor Kolay Bozunan Klimakterik Gıdaların Korunması için Zeolit Katkılı PLA Filmlerinin Geliştirilmesi
-
2019 - Devam Ediyor UVC Işık Uygulamasının Taze Kesilmiş Armutun Dekontaminasyonu Ve Kalite Parametreleri Üzerine Etkisi
-
2021 - 2023 Gıda Ambalaj Filmlerinin Çift Taraflı Dezenfeksiyonunda Dielektrik Bariyer Deşarj(Dbd) Koronalı Soğuk Plazma Uygulaması
-
2019 - 2022 Farklı ambalaj bariyer özelliklerinin çeşitli gıdaların kalitesi ve raf ömürleri üzerine etkisinin araştırılması
-
2017 - 2021 OZMOTİK MEMBRAN DİSTİLASYON SİSTEMİNDE GALAKTOOLİGOSAKKARİT SENTEZİNİN OPTİMİZASYONU VE KİNETİK MODELLENMESİ
-
2012 - 2021 Baharatların Işınlanmasında Kullanılan Gama Işınlama Yönteminin Baharatların Kalitesine Etkileri
-
2017 - 2019 ultraviyole ışınlamanın üzümsü meyvelerin kalitesi üzerine etkisinin araştırılması
-
2015 - 2019 Taze meyve ve sebze ürünlerinin modifiye atmosferde ambalajlanmasına yönelik sıcaklığa daha duyarlı gaz geçirgenliğine sahip ambalaj filmi geliştirilmesi
-
2016 - 2018 Fındık kavurma prosesinin kalite parametreleri açısından optimizasyonu
-
2015 - 2018 PRESERVATİON OF MANTI BY MODİFİED ATMOSPHERE PACKAGİNG
-
2009 - 2018 MODİFİYE ATMOSFERDE PAKETLEMENİN TAZE NAR TANELERİNDE FENOLİK ANTOSİYANİN VE ANTİOKSİDAN AKTİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ
-
2007 - 2018 Farklı Modifiye Atmosferlerinin Pişirmeye Hazır Köftelerin Mikrobiyal Kalitsi, Renk ve Oksidasyonu Üzerine Etkisi
-
2015 - 2016 Türkiye'de Gıda Sanayiinde AR-GE çalışmalarının durumu ve geliştirilmesine yönelik önerilerin oluşturulması
-
2014 - 2016 (BÜTÇE AKTARIMI VAR) Taze Meyve Sebze Ürünlerinin Modifiye Atmosferde Paketlenmesine Yönelik Ambalaj Malzemesi Geliştirme
-
2012 - 2016 Ultraviole Işınların Baharatların Sterizasyonu ve Kalite Üzerine Etkileri
-
2014 - 2015 Baharatlarn Ozon Ultraviyole Işınlar ile Sterilizasyonu
-
2010 - 2015 AnThocyanin and Polyğhenol Bioactives for Health Enhancement Through Nutritional Advancement ATHENA
-
2011 - 2014 Kakao Tozu ve Kakaoyağının Sütlü Tatlıların Yapısal ve Duygusal Özellikleri Üzerine Etkileri
-
2011 - 2014 Ultrases İşleminin Ayran Üretiminde Kullanımı ve Kalite Üzerine Etkileri
-
2010 - 2012 Modifiye Atmosferlerde Paketlemenin Etli Mantının Kalitesi Üzerine etkisi
-
2010 - 2012 Bakteriyal Karotenoidlerin Model Gıda Sistemlerinde Stabilitesinin İncelenmesi
-
2008 - 2012 Bazı Beyaz Peynir Çeşitlerinin Modifiye Atmosferde Paketleme İle Muhafazası
-
2008 - 2012 Çeşitli Baharatların Et Ürünlerinde Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkilerinin Araştırılması
-
2008 - 2012 Marine Edilmiş Pişirilmeye Hazır Tavuk Etlerinin Modifiye Atmosferde Paketleme ile Muhafazası
-
2007 - 2009 Az İşlenmiş Bazı Taze Meyve Ürünlerinin Depolama Sırasında Flavonoid Bileşenleri ve Antioksidan Aktivitelerinin İncelenmesi
-
2007 - 2008 Modifiye Atmosferde Ambalajlama ve Gamma Işınlarının Pişirmeye Hazır Köftelerin Kimyasal, Fiziksel ve Duyusal Kalitesi Üzerine Etkileri
-
2007 - 2008 Modifiye Atmosferde Ambalajlama ve Gamma Işınlarının Pişirmeye Hazır Taze Köftelerin Mikrobiyal KAlite ve Güvenliği Üzerine Etkileri
-
2004 - 2006 Şeker İkamelerinin Çikolataların Reolojik Özellikleri Üzerine Etkileri
-
2003 - 2006 Gamma Işınlarının Çiğ Köftelerin Mikrobiyal Kalitesi Üzerine Etkisi
-
2003 - 2006 Gamma Işınlarının ve Çeşitli Baharatların Kırmızı Etten Yapılan Köftelerin Kalitesi Üzerine Etkileri