Desteklenen Projeler
-
2022 - Devam Ediyor Endüstriyel Portakal Suyu Atıklarından Geri Kazanılan Biyoaktif Maddelerin Hidrojel ve Nanolif Temelli Yara Örtülerinde Kullanılabilirliğinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kahveci Karıncaoğlu D. (Yürütücü), SİRKECİ C. B., YAVUZ E., Devecioğlu D., Gürmen S., Karbancıoğlu Güler H. F., et al.
-
2021 - Devam Ediyor Bitkisel kaynaklı ürünlerin laktik asit bakterileri ve mayalarla fermantasyonu
-
2018 - 2024 PATOJENİK KÜFLERİN HASAT SONRASI BİYOLOJİK KONTROLÜNDE ANTAGONİSTİK MAYALARIN BİYOPROSPEKSİYONU VE BİR MAYA EKZOPOLİSAKKARİTİNİN FİZİKOKİMYASAL KARAKTERİZASYONU
-
2022 - 2023 ÜZÜMDE ASPERGILLUS CARBONARIUS GELİŞİMİ VE OKRATOKSİN A ÜRETİMİNE KARŞI ALTERNATİF BİYOLOJİK KONTROL YÖNTEMİ GELİŞTİRİLMESi
-
2021 - 2023 Gıda Ambalaj Filmlerinin Çift Taraflı Dezenfeksiyonunda Dielektrik Bariyer Deşarj(Dbd) Koronalı Soğuk Plazma Uygulaması
-
2021 - 2022 Bitkisel kaynaklı gıda atıklarından elde edilen ekstraktların antimikrobiyal ve antioksidan özelliklerinin incelenmesi
-
2020 - 2022 Antagonistik mayalar ile Aspergillus flavus gelişimi ve aflatoksin B1 üretiminin biyolojik kontrolü
-
2018 - 2021 Mikrobiyal Kaynaklı Anjiyotensin Dönüştürücü Enzim İnhibitörü Eldesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Karbancıoğlu Güler H. F. (Yürütücü), Daşkaya Dikmen C., Özçelik B., Orhan B.
-
2016 - 2021 Bitkisel kaynaklardan izole edilen küflerden mikrobiyal enzim üretimi
-
2014 - 2021 BAZI ESANSİYEL YAĞLARIN STAPHYLOCOCCUS AUREUS VE ESCHERICHIA COLI ÜZERİNE ANTİMİKROBİYAL ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
-
2015 - 2018 KİMYON ESANSİYEL YAĞININ CAMPYLOBACTER JEJUNİ ÜZERİNE ANTİMİKROBİYAL ETKİSİ
-
2015 - 2018 Bazı Esansiyel Yağların Campylobacter spp. Üzerine Antimikrobiyal Etkilerinin ve Etki Mekanizmalarının İncelenmesi
-
2015 - 2018 Gıdalarda Mikotoksin Varlığının Azaltılması
-
2013 - 2018 Aspergillus Carbonarius un Geliştirlmesine su Aktivitesi ve Sıcaklığın Etkisinin Modellenmesi
-
2013 - 2018 Kırmızı Biberde Mikotoksin Sorunu
-
2011 - 2018 Aspergillus Section Nigri Üyelerinin Kültür Ortamında Okratoksin A Oluşturma Potansiyellerinin Belirlenmesi
-
2010 - 2018 Kuru İncirden İzole edilen A.Section Nigri Üyelerinin OTA Oluşturma Sıklığı
-
2009 - 2018 COMPARİSON OF ENZYME LİNKED IMMUNOSSAY (ELISA) AND HİGH PERFORMANCE LİQUİD CHROMATOGRAPHY (HPLC) FOR DETERMİNİATİON OF FUUMONİSİN İN DRİED FİĞS
-
2016 - 2017 Fermente gıdalardan izole edilen mikroorganizmaların antibakteriyel etkisi
-
2014 - 2015 İncir Besiyerinde Aspergillus Carbonarius'un Gelişme ve Okratoksin Üretimine Çevresel Faktörlerin Etkisinin İncelenmesi
-
2014 - 2015 Bitkisel Ekstratların Antimikrobiyel Etkilerinin İncelenmesi
-
2013 - 2014 Sıcaklık Ve Su Aktivitesinin Aspergillus Section Nigri Üyelerinin Gelişimine Etkisinin İncelenmesi
-
2011 - 2014 Aspergillus Section Nigri Üyelerinin Okratoksin A Oluşturma Özelliklerine Sıcaklığın Etkisinin Belirlenmesi