Prof.Dr. Meral Kılıç Akyılmaz


Kimya-Metalurji, Gıda Mühendisliği


Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Katkı Maddeleri, Gıda Biyokimyası, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Şeker, Şurup, Nişasta, Şekerleme Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

78

Atıf (WoS)

464

H-İndeks (WoS)

11

Atıf (Scopus)

600

H-İndeks (Scopus)

13

Proje

21

Tez Danışmanlığı

12
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1995 - 1999

1995 - 1999

Doktora

The University of Wisconsin Madison, Food Science, Amerika Birleşik Devletleri

1993 - 1995

1993 - 1995

Yüksek Lisans

The University of Wisconsin Madison, Food Science, Amerika Birleşik Devletleri

1987 - 1992

1987 - 1992

Lisans

Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

1999

1999

Doktora

Intensifying species-related sheep flavors in cheeses manufactured from cow’s and sheep’s milk blends

The University Of Wisconsin Madison, Food Science

1995

1995

Yüksek Lisans

Nonenzymatic browning and storage stability of Cheddar cheese powder

The University Of Wisconsin Madison, Food Science

Yabancı Diller

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Katkı Maddeleri

Gıda Biyokimyası

Gıda Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Processing Dairy And Related Products

Şeker, Şurup, Nişasta, Şekerleme Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2011 - Devam Ediyor

2011 - Devam Ediyor

Prof.Dr.

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji, Gıda Mühendisliği

2006 - 2011

2006 - 2011

Doç.Dr.

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji, Gıda Mühendisliği

2000 - 2006

2000 - 2006

Yrd.Doç.Dr.

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji, Gıda Mühendisliği

2014 - 2017

2014 - 2017

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji

2012 - 2015

2012 - 2015

Lisansüstü Program Yürütme Kurulu Koordinatörü

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji, Gıda Mühendisliği

2004 - 2008

2004 - 2008

Bölüm Başkan Yardımcısı

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2004 - 2006

2004 - 2006

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Gıda Mühendisliği Tasarım II

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Advanced Technologies in Dairy Processing

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Food Stability

Lisans

Lisans

Mass and Energy Balances

Lisans

Lisans

Food Technology

Lisans

Lisans

Shelf life of Foods

Yönetilen Tezler

2021

2021

Yüksek Lisans

Ultrasound-assisted extraction of pectin from orange peels

Kılıç Akyılmaz M. (Danışman)

M.MUSTAFA(Öğrenci) Sürdürülebilir Kalkınma

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2023

2023

Development of a Fermented Plant-based Product Structure from Pistachio

Erem E., Kılıç Akyılmaz M.

3rd International Conference on Raw Materials to Processed Foods (RP-Foods 2023), İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Mayıs 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

Structure and Stability of Fermented Milk Drinks

KILIÇ AKYILMAZ M.

7th IDF Symposium on Science and Technology of Fermented Milk, Belçika, 29 Kasım 2022

2022

2022

Phenolic Content and Antioxidant Activity of Lamas Lemon Peel by Ultrasound-Assisted Extraction

DURMUŞ N., KILIÇ AKYILMAZ M.

INTERNATIONAL GRADUATE RESEARCH SYMPOSIUM IGRS’22, İstanbul, Türkiye, 01 Haziran 2022, ss.100

2019

2019

Toz süt ürünlerinde bozulmalar ve ambalajlama

KILIÇ AKYILMAZ M.

TÜRKAS 2019 SÜt ve Süt Ürünleri, Türkiye, 18 Nisan - 18 Eylül 2019

2018

2018

Influence of stabilizers on physical properties of ice cream.

Demirtaş B., Kabataş B., KILIÇ AKYILMAZ M., GÜLSÜNOĞLU Z.

13th International conference of Food Physicists- ICFP, 23 - 25 Ekim 2018

2018

2018

Development of flavored milk with carob.

FILONENKO O., KAYA M., GÜLSÜNOĞLU Z., KILIÇ AKYILMAZ M.

The International Symposium of Food Rheology and Texture, 19 - 21 Ekim 2018

2018

2018

Effect of inulin on physical properties of dried and reconstituted yoghurt

demiral m., GÜLSÜNOĞLU Z., koçer e., KILIÇ AKYILMAZ M.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018

2018

2018

Stabilization of emulsion of olive oil-in-water by ultrasound treatment

Yavuz Ü. B., KILIÇ AKYILMAZ M.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018

2017

2017

pH effect on particle size and zeta potential of isolated caseinomacropeptide from sweet whey

KARİMİ DESTJARD A., GÜLSÜNOĞLU Z., KILIÇ AKYILMAZ M.

10th NIZO Dairy Conference Innovations in Dairy Ingredients, Papendal, Hollanda, 1 - 03 Ekim 2017

2017

2017

Chemical Composition of Plant-Origin Food Wastes

GÜLSÜNOĞLU Z., KARBANCIOĞLU GÜLER H. F., KILIÇ AKYILMAZ M., RAES K.

Institute of Food Technologists 2017, Las Vegas, Amerika Birleşik Devletleri, 25 - 28 Haziran 2017 Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

Mikrobiyal ve Kimyasal Asitlendirmenin Sütün Jelleşmesine Etkisi

GÜLSÜNOĞLU Z., KILIÇ AKYILMAZ M.

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017

2017

2017

Kazeinomakropeptidin Tatlı Peyniraltı Suyundan İzolasyonu

Karimi Dastjerd A., KILIÇ AKYILMAZ M.

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017

2016

2016

Süt Proteinlerinden Biyoaktif Peptid Eldesi

DURMUŞ N., KILIÇ AKYILMAZ M., ÖZÇELİK B.

Gıda Metabolizma & Sağlık : Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, Türkiye, 28 Kasım 2016

2016

2016

Crosslinking of caseinomacropeptide by transglutaminase

Kocaman E., Artan G., KILIÇ AKYILMAZ M.

11th International Conference on Protein Stabilisation, 9 - 11 Mayıs 2016

2016

2016

Influence of pH on physicochemical properties of caseinomacropeptide

Kocaman E., Artan G., Dastjerd A. K., KILIÇ AKYILMAZ M.

11th International Conference on Protein Stabilisation, 9 - 11 Mayıs 2016

2016

2016

Influence of acid and heat treatment on isolation of caseinomacropeptide from whey

KILIÇ AKYILMAZ M., KARİMİ DASTJERD A., KOCAMAN E.

IDF Parallel Symposia Dairy Product Concentration & Drying, 11 - 13 Nisan 2016

2015

2015

Stability of palace halva in relation to storage temperature and relative humidity

Atıl Ö., Gülsünoğlu Z., Kılıç Akyılmaz M.

Innovations in Food Packaging, Shelf life and Food Safety, Münih, Almanya, 15 Eylül - 17 Mayıs 2015, ss.21

2014

2014

Application of high power ultrasound in production of long life fermented milk beverage

Kılıç Akyılmaz M., Kurt Ç., Uzunoğlu T. P., Güneş G.

th Central European Congress on Food – CEFood, Ohrid, Makedonya, 21 - 24 Mayıs 2014, ss.179

2009

2009

Modifiye atmosferde paketlemenin dilimlenmiş taze beyaz peynirin kalitesine etkisi

KIRKIN C., GÜNEŞ G., KILIÇ AKYILMAZ M.

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009

2009

2009

Microbial and chemical qualities of pre cut aged white cheese under modified atmospheres

KIRKIN C., GÜNEŞ G., KILIÇ AKYILMAZ M.

SAFE Consortium 2nd International Congress on Food Safety, Girona, İspanya, 26 - 29 Nisan 2009

2008

2008

Gelation and rheological properties of an imitation cheese base with low protein content

Kızılöz M., Cumhur O., Özen A. E., Altay F., Kılıç Akyılmaz M.

The 9th International Hydrocolloids Conference, Rasa Sentosa, Singapur, 15 - 19 Haziran 2008, ss.1

Kitap & Kitap Bölümleri

2022

2022

Chapter 8 - Manufacture of processed cheese: Equipments used

ÖZTÜRK M., KILIÇ AKYILMAZ M.

Processed Cheese Science and Technology Ingredients, Manufacture, Functionality, Quality, and Regulations, El-Bakry Mamdouh, Mehta Bhavbhuti M., Editör, Woodhead Publishing/Elsevier, Cambridge, ss.197-210, 2022

2022

2022

Chapter 11 - Special processed cheeses, cheese spreads, and analogue cheeses

CUMHUR Ö., KILIÇ AKYILMAZ M.

Processed Cheese Science and Technology, El-Bakry Mamdouh, Mehta Bhavbhuti M., Editör, Woodhead Publishing/Elsevier, Cambridge, ss.269-295, 2022

2021

2021

Ultrasonic applications in bakery and snack food processing industries

Doğu Baykut E., Kırkın Gözükırmızı C., Kılıç Akyılmaz M.

Non-Thermal Processing Technologies for the Grain Industry, M. Selvamuthukumaran, Editör, CRC, New York , New York, ss.121-152, 2021

2021

2021

Innovative Approaches in High-Pressure Processing for the Extraction of Antioxidants from Grains

GÜLSÜNOĞLU KONUŞKAN Z., TACER CABA Z., KILIÇ AKYILMAZ M.

Non-Thermal Processing Technologies for the Grain Industry, Selvamuthukumaran, M., Editör, CRC Press, New York, ss.65-92, 2021

2015

2015

Additives and Preservatives

KILIÇ AKYILMAZ M., GÜLSÜNOĞLU Z.

Handbook of Vegetable Preservation and Processing, H. Hui and E. Özgül Evranuz, Editör, CRC Press, ss.301-318, 2015

2012

2012

Material and Energy Balances

EVRANUZ Ö., KILIÇ AKYILMAZ M.

Handbook of Food Process Design, Jasim Ahmed, Mohammad Shafiur Rahman, Editör, Wiley-Blackwell, ss.39-73, 2012

2011

2011

Tuzlama ve Olgunlaşma Üzerindeki Etkileri

Kılıç Akyılmaz M.

Peynir Biliminin Temelleri, Ali Adnan Hayaloğlu,Barbaros Özer, Editör, Sidas Medya Yayıncılık Ltd. Şti., İzmir, ss.235-262, 2011

Desteklenen Projeler

2015 - 2020

2015 - 2020

Küfler kullanılarak endüstriyel gıda atıklarından fenolik antioksidanların elde edilmesiSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)

2011 - 2018

2011 - 2018

Unlu Şekerlemelerin Raf Ömrüne Etki eden Faktörlerin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)

2008 - 2018

2008 - 2018

Düşük Proteinli Peynir Benzeri Bir Ürün Yapısının Geliştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)

2009 - 2009

2009 - 2009

K-Karagenan-Süt Proteini Karışım Sistemlerinin Fiziksel Özelliklerin İncelenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)

2005 - 2006

2005 - 2006

Fındık Ununda Lipolizin Depolama Süresinde Oksidasyon Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)

2004 - 2006

2004 - 2006

Ayran Üretiminde Proses Parametrelerinin Yapısal Özellikleri Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)

2003 - 2004

2003 - 2004

Beyaz Peynirde Proteolizin ve Lipolizin Olgunlaşma Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)

2002 - 2003

2002 - 2003

Ayranını Yapısal Özelliklerinin İyleştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)

2001 - 2003

2001 - 2003

Dil Peyniri Üretim Teknolojisinin Kalitenin Sağlanması ve Korunması Açısından İncelenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)

2001 - 2001

2001 - 2001

Gıdalarda raf ömrünün istatiksel metotlarla değerlendirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Food Research International

Editörler Kurulu Üyesi

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

International Dairy Journal

Editörler Kurulu Üyesi

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Academic Food Journal

Editörler Kurulu Üyesi

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Food Science and Technology

Editörler Kurulu Üyesi

2020 - 2023

2020 - 2023

INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL

Yardımcı Editör/Bölüm Editörü



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 295

h-indeksi (WOS): 8