Eğitim Bilgileri
1995 - 1999
1995 - 1999Doktora
The University of Wisconsin Madison, Food Science, Amerika Birleşik Devletleri
1993 - 1995
1993 - 1995Yüksek Lisans
The University of Wisconsin Madison, Food Science, Amerika Birleşik Devletleri
1987 - 1992
1987 - 1992Lisans
Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
1999
1999Doktora
Intensifying species-related sheep flavors in cheeses manufactured from cow’s and sheep’s milk blends
The University Of Wisconsin Madison, Food Science
1995
1995Yüksek Lisans
Nonenzymatic browning and storage stability of Cheddar cheese powder
The University Of Wisconsin Madison, Food Science
Yabancı Diller
İngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Katkı Maddeleri
Gıda Biyokimyası
Gıda Teknolojisi
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Processing Dairy And Related Products
Şeker, Şurup, Nişasta, Şekerleme Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2011 - Devam Ediyor
2011 - Devam EdiyorProf.Dr.
İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji, Gıda Mühendisliği
2006 - 2011
2006 - 2011Doç.Dr.
İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji, Gıda Mühendisliği
2000 - 2006
2000 - 2006Yrd.Doç.Dr.
İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji, Gıda Mühendisliği
2014 - 2017
2014 - 2017Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji
2012 - 2015
2012 - 2015Lisansüstü Program Yürütme Kurulu Koordinatörü
İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji, Gıda Mühendisliği
2004 - 2008
2004 - 2008Bölüm Başkan Yardımcısı
İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2004 - 2006
2004 - 2006Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
Development of Fermented Plant-Based Food Structures From Local Oil Seeds In The Scope Of Sustainable Food Productıon
Kılıç Akyılmaz M. (Danışman)
E.EREM(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Ultrasound-assisted extraction of pectin from orange peels
Kılıç Akyılmaz M. (Danışman)
M.MUSTAFA(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Ultrason destekli ekstraksiyon ile yer elmasından inülin üretimi
Kılıç Akyılmaz M. (Danışman)
B.KABATAŞ(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Bazı geleneksel fermente ürünlerin ekşi mayalı ekmek üretiminde kullanımı
Kılıç Akyılmaz M. (Danışman)
T.YILMAZ(Öğrenci)
2020
2020Doktora
Production of a casinomacropeptide concentrate from sweet whey and usage in a milk-like drink
Kılıç Akyılmaz M. (Danışman)
A.KARIMIDASTJERD(Öğrenci)
2019
2019Doktora
Valorization of industrial food wastes by production of phenolic antioxidants via fermentation with newly isolated Aspergillus spp.
Karbancıoğlu Güler H. F. (Eş Danışman), Kılıç Akyılmaz M.
Z.GÜLSÜNOĞLU(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Prebiyotik yoğurt tozunun üretimi ve fiziksel özelliklerinin geliştirilmesi
Kılıç Akyılmaz M. (Danışman)
E.KOÇER(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Stabilization of emulsion of olive oil in water by ultrasound treatment
Kılıç Akyılmaz M. (Danışman)
Ü.BÜŞRA(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Effect of transglutaminase on emulsifying properties of caseinomacropeptide
Kılıç Akyılmaz M. (Danışman)
G.ARTAN(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Kazeinomakropeptidin jelleşmesinde pH ve transglutaminaz enziminin etkisi
Kılıç Akyılmaz M. (Danışman)
E.KOCAMAN(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Saray helvasının kalitesine bağıl nemin ve sıcaklığın etkisi
Kılıç Akyılmaz M. (Danışman)
Ö.ATIL(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Yüksek güçlü ultrases işleminin fermente süt içeceğinin fiziksel özelliklerine etkisi
Kılıç Akyılmaz M. (Danışman)
Ç.KURT(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Bioactivity of non-extractable phenolics from lemon peel obtained by enzyme and ultrasound assisted extractions
Durmus N., Kılıç Akyılmaz M.
Food Bioscience , cilt.53, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Stabilization of Olive Oil in Water Emulsion with Dairy Ingredients by Pulsed and Continuous High Intensity Ultrasound
Yavuz U. B., Erem E., Kılıç Akyılmaz M.
ACS Omega , cilt.8, sa.12, ss.11425-11432, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Comparison of high intensity ultrasound and heat treatment for extending shelf life of a fermented milk beverage
Kılıç Akyılmaz M., Kurt Ç., Parlak Uzunoğlu T., Türkmen F., Güneş G., Erem E.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL , cilt.141, ss.105617, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022Impact of inulin and stabilizers on rehydration, stability, and physical properties after reconstitution of yoghurt powder
Kocer E., Kılıç Akyılmaz M.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION , cilt.46, sa.11, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Microbial Bioconversion of Phenolic Compounds in Agro-industrial Wastes: A Review of Mechanisms and Effective Factors
Gulsunoglu-Konuskan Z., Kılıç Akyılmaz M.
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY , cilt.70, sa.23, ss.6901-6910, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Effect of heat treatment on micronutrients, fatty acids and some bioactive components of milk
Kılıç Akyılmaz M., Ozer B., BULAT T., TOPCU A.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL , cilt.126, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021Development of a bioprocess for production of ellagic acid from chestnut (Castanea sativa Mill.) waste by fermentation with Aspergillus spp.
Gulsunoglu-Konuskan Z., Karbancıoğlu Güler H. F., Kılıç Akyılmaz M.
FOOD BIOSCIENCE , cilt.42, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Activity and bioaccessibility of antioxidants in yoghurt enriched with black mulberry as affected by fermentation and stage of fruit addition
Durmus N., Çapanoğlu Güven E., Kılıç Akyılmaz M.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL , cilt.117, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Formulation of a low-protein rice drink fortified with caseinomacropeptide concentrate
Karimidastjerd A., Kılıç Akyılmaz M.
FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING , cilt.125, ss.161-169, 2021 (SCI-Expanded)
2019
2019Soluble and insoluble-bound phenolics and antioxidant activity of various industrial plant wastes
Gulsunoglu Z., Karbancioglu-Guler F., Raes K., Kilic-Akyilmaz M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES , cilt.22, sa.1, ss.1501-1510, 2019 (SCI-Expanded)
2019
2019Production of Multiple Hydrolytic Enzymes by Black Aspergilli Isolated from Date and Grape
Gulsunoglu Z., Kılıç Akyılmaz M., Karbancioglu Guler F., Raes K.
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI , cilt.25, sa.4, ss.459-466, 2019 (SCI-Expanded)
2018
2018Changes in physicochemical properties and gelation behaviour of caseinomacropeptide isolate by treatment with transglutaminase
Kilic-Akyilmaz M., KOCAMAN E., Gülsünoğlu Z., SAGDIC-OZTAN C., MAVAZEKHAN S. M.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL , cilt.84, ss.85-91, 2018 (SCI-Expanded)
2018
2018Impact of the order of acid and heat treatments on the composition of caseinomacropeptide isolate
Kilic-Akyilmaz M., KARİMİDASTJERD A.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL , cilt.82, ss.45-50, 2018 (SCI-Expanded)
2014
2014PHYSICAL PROPERTIES OF AN IMITATION CHEESE AS AFFECTED BY EMULSIFYING SALTS AND CITRIC ACID
Beykont E., KILIC-AKYILMAZ M.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION , cilt.38, sa.4, ss.1918-1925, 2014 (SCI-Expanded)
2013
2013Preservation of precut white cheese by modified atmosphere packaging
Kirkin C., GUNES G., KILIC-AKYILMAZ M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY , cilt.66, sa.4, ss.576-586, 2013 (SCI-Expanded)
2009
2009Development of the structure of an imitation cheese with low protein content
Kiziloz M., CUMHUR O., KILIC M.
FOOD HYDROCOLLOIDS , cilt.23, sa.6, ss.1596-1601, 2009 (SCI-Expanded)
2009
2009IMPROVEMENT OF PHYSICAL PROPERTIES OF NONFAT FERMENTED MILK DRINK BY USING WHEY PROTEIN CONCENTRATE
Ozen A. E., KILIC M.
JOURNAL OF TEXTURE STUDIES , cilt.40, sa.3, ss.288-299, 2009 (SCI-Expanded)
2009
2009KINETICS OF HYDROXYMETHYLFURFURAL ACCUMULATION AND COLOR CHANGE IN HONEY DURING STORAGE IN RELATION TO MOISTURE CONTENT
Bulut L., KILIC M.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION , cilt.33, sa.1, ss.22-32, 2009 (SCI-Expanded)
2009
2009Effect of blanching on storage stability of hazelnut meal
Çam Ş., Kılıç Akyılmaz M.
Journal of Food Quality , cilt.32, sa.3, ss.369-380, 2009 (SCI-Expanded)
2006
2006Enrichment of cheeses manufactured from cow s and sheep s milk blends with sheep like species related alkylphenols
Lindsay R., Kılıç Akyılmaz M.
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY , cilt.53, sa.5, ss.1707-1721, 2006 (SCI-Expanded)
2005
2005Arylsulphatase activity in milk and rennet from different sources
Kılıç Akyılmaz M., Robert C L.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL , cilt.16, ss.88-91, 2005 (SCI-Expanded)
2005
2005Proteolysis and lipolysis in White cheeses manufactured by two different production methods
Cinbaş T., Kılıç Akyılmaz M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.41, sa.5, ss.530-537, 2005 (SCI-Expanded)
2005
2005Distribution of conjugates of alkylphenols in milk from different ruminant species
Kılıç Akyılmaz M., Lindsay R. C.
JOURNAL OF DAIRY SCIENCE , cilt.87, sa.1, ss.7-12, 2005 (SCI-Expanded)
2004
2004Short communication: Utilization of sheep's milk cheese whey in the manufacture of an alkylphenol flavor concentrate
Kilic M., Lindsay R.
JOURNAL OF DAIRY SCIENCE , cilt.87, sa.12, ss.4001-4003, 2004 (SCI-Expanded)
2004
2004Influence of fermentation conditions on rheological properties and serum separation of Ayran
Ozdemir U., KILIC M.
JOURNAL OF TEXTURE STUDIES , cilt.35, sa.4, ss.415-428, 2004 (SCI-Expanded)
2004
2004Effects of salt level and storage on texture of Dil cheese
Kilic M., ISIN T.
JOURNAL OF TEXTURE STUDIES , cilt.35, sa.3, ss.251-262, 2004 (SCI-Expanded)
2004
2004Use of hydrocolloids in textural stabilization of a yoghurt drink, ayran
Koksoy A., KILIC M.
FOOD HYDROCOLLOIDS , cilt.18, sa.4, ss.593-600, 2004 (SCI-Expanded)
2004
2004Utilization of sheep s milk cheese whey in the manufacture of an alkylphenol flavor concentrate
Kılıç Akyılmaz M., LINDSAY R. C.
JOURNAL OF DAIRY SCIENCE , cilt.87, sa.12, ss.4001-4003, 2004 (SCI-Expanded)
2003
2003Effects of water and salt level on rheological properties of ayran, a Turkish yoghurt drink
Koksoy A., KILIC M.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL , cilt.13, sa.10, ss.835-839, 2003 (SCI-Expanded)
1997
1997Kinetics of nonenzymatic browning in cheddar cheese powder during storage
Kilic M., MUTHUKUMARAPPAN K., GUNASEKARAN S.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION , cilt.21, sa.5, ss.379-393, 1997 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2020
2020Enhancement of phenolic antioxidants in industrial apple waste by fermentation with Aspergillus spp.
Gülsünoğlu Z., Purves R., Karbancioglu-Guler F., Kılıç Akyılmaz M.
BIOCATALYSIS AND AGRICULTURAL BIOTECHNOLOGY , cilt.25, 2020 (ESCI)
2019
2019DEPO BAĞIL NEMİ VE SICAKLIĞININ SARAY HELVASININ KALİTESİNE ETKİLERİ
KILIÇ AKYILMAZ M., Atıl Ö., GÜLSÜNOĞLU Z.
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD , cilt.44, ss.260-273, 2019 (Hakemli Dergi)
2015
2015Sütten üretilen fonksiyonel bir ürün Biyoaktif peptidler
BULUT A. N., KILIÇ AKYILMAZ M.
Süt Dünyası , cilt.10, ss.52-55, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
2015Karayemiş tozunun fiziksel özelliklerinin iyileştirilmesi
ELA E., GÜLSÜNOĞLU Z., FIRATLIGİL DURMUŞ F. E., KILIÇ AKYILMAZ M.
Akademik Gıda , cilt.13, ss.108-114, 2015 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2023
2023Development of a Fermented Plant-based Product Structure from Pistachio
Erem E., Kılıç Akyılmaz M.
3rd International Conference on Raw Materials to Processed Foods (RP-Foods 2023), İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Mayıs 2023
2023
2023Rheological and Water Holding Characteristics of Yoghurts Enriched with Fruit By Products
Eray A., Gemici G. G., Erem E., Kılıç Akyılmaz M.
9th NUTRICON Congress, Ohrid, Makedonya, 7 - 09 Haziran 2023, ss.29
2022
2022Structure and Stability of Fermented Milk Drinks
KILIÇ AKYILMAZ M.
7th IDF Symposium on Science and Technology of Fermented Milk, Belçika, 29 Kasım 2022
2022
2022Extractable Phenolic Content and AntioxidantCapacity of Lemon Peel from Different Cultivars
Durmuş N., Kılıç Akyılmaz M.
Retaste 2022, Heraklion, Yunanistan, 20 - 21 Ekim 2022, ss.57-58
2022
2022Phenolic Content and Antioxidant Activity of Lamas Lemon Peel by Ultrasound-Assisted Extraction
DURMUŞ N., KILIÇ AKYILMAZ M.
INTERNATIONAL GRADUATE RESEARCH SYMPOSIUM IGRS’22, İstanbul, Türkiye, 01 Haziran 2022, ss.100
2019
2019Utilization apple and pomegranate peels for production of pectinase by Aspergillus spp.
GÜLSÜNOĞLU Z., KILIÇ AKYILMAZ M., KARBANCIOĞLU GÜLER H. F.
1st International Food Engineering Congress, 7 - 09 Eylül 2019
2019
2019Dondurmada farklı stabilizer kombinasyonları kullanımının yapısal kaliteye etkileri
Kabataş B., Demirkurt B., GÜLSÜNOĞLU Z., KILIÇ AKYILMAZ M.
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019
2019
2019Toz süt ürünlerinde bozulmalar ve ambalajlama
KILIÇ AKYILMAZ M.
TÜRKAS 2019 SÜt ve Süt Ürünleri, Türkiye, 18 Nisan - 18 Eylül 2019
2018
2018Influence of stabilizers on physical properties of ice cream.
Demirtaş B., Kabataş B., KILIÇ AKYILMAZ M., GÜLSÜNOĞLU Z.
13th International conference of Food Physicists- ICFP, 23 - 25 Ekim 2018
2018
2018Development of flavored milk with carob.
FILONENKO O., KAYA M., GÜLSÜNOĞLU Z., KILIÇ AKYILMAZ M.
The International Symposium of Food Rheology and Texture, 19 - 21 Ekim 2018
2018
2018Effects of pH and chelating agents on flux of pre-treated sweet whey during ultrafiltration
Karimidastjerd A., KILIÇ AKYILMAZ M.
IDF World Dairy Summit, 15 - 18 Ekim 2018
2018
2018Effect of in-vitro gastrointestinal digestion on phenolic contents and antioxidant capacities of carob fruit, molasses (pekmez) and leather (pestil)
GÜLSÜNOĞLU Z., ÇATALKAYA G., KILIÇ AKYILMAZ M., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.
NUTRICON 2018, 13 - 15 Haziran 2018
2018
2018Hydrolytic enzyme production by Aspergillus aculeatus on pre-treated pomegranate peel-supplemented medium.
GÜLSÜNOĞLU Z., KARBANCIOĞLU GÜLER H. F., KILIÇ AKYILMAZ M.
NUTRICON 2018, 13 - 15 Haziran 2018
2018
2018Effect of inulin on physical properties of dried and reconstituted yoghurt
demiral m., GÜLSÜNOĞLU Z., koçer e., KILIÇ AKYILMAZ M.
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018
2018
2018Stabilization of emulsion of olive oil-in-water by ultrasound treatment
Yavuz Ü. B., KILIÇ AKYILMAZ M.
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018
2017
2017Investigation of antioxidant properties of caseinomacropeptide isolated from sweet whey
KARİMİDASTJERD A., Çatalkaya G., Kılıç Akyılmaz M.
10th NIZO Dairy Conference, Hollanda, 1 - 03 Ekim 2017
2017
2017pH effect on particle size and zeta potential of isolated caseinomacropeptide from sweet whey
KARİMİ DESTJARD A., GÜLSÜNOĞLU Z., KILIÇ AKYILMAZ M.
10th NIZO Dairy Conference Innovations in Dairy Ingredients, Papendal, Hollanda, 1 - 03 Ekim 2017
2017
2017Chemical Composition of Plant-Origin Food Wastes
GÜLSÜNOĞLU Z., KARBANCIOĞLU GÜLER H. F., KILIÇ AKYILMAZ M., RAES K.
Institute of Food Technologists 2017, Las Vegas, Amerika Birleşik Devletleri, 25 - 28 Haziran 2017
2017
2017Kazeinomakropeptid ve süt proteini emülgatörlerin emülsiyon oluşturma özelliklerinin karşılaştırılması
KILIÇ AKYILMAZ M., ARTAN G.
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017
2017
2017Mikrobiyal ve Kimyasal Asitlendirmenin Sütün Jelleşmesine Etkisi
GÜLSÜNOĞLU Z., KILIÇ AKYILMAZ M.
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017
2017
2017Kazeinomakropeptidin Tatlı Peyniraltı Suyundan İzolasyonu
Karimi Dastjerd A., KILIÇ AKYILMAZ M.
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017
2017
2017Karadutlu Yoğurdun Fiziksel Özelliklerine Meyve Oranı ve İlave Yönteminin Etkisi
DURMUŞ N., ÇAPANOĞLU GÜVEN E., KILIÇ AKYILMAZ M.
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017
2016
2016Süt Proteinlerinden Biyoaktif Peptid Eldesi
DURMUŞ N., KILIÇ AKYILMAZ M., ÖZÇELİK B.
Gıda Metabolizma & Sağlık : Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, Türkiye, 28 Kasım 2016
2016
2016Screening of Aspergillus spp to produce hydrolytic enzymes
GÜLSÜNOĞLU Z., KARBANCIOĞLU GÜLER H. F., KILIÇ AKYILMAZ M., Raes K.
3rd Congress of Baltic Microbiologists, 18 - 21 Ekim 2016
2016
2016Crosslinking of caseinomacropeptide by transglutaminase
Kocaman E., Artan G., KILIÇ AKYILMAZ M.
11th International Conference on Protein Stabilisation, 9 - 11 Mayıs 2016
2016
2016Influence of pH on physicochemical properties of caseinomacropeptide
Kocaman E., Artan G., Dastjerd A. K., KILIÇ AKYILMAZ M.
11th International Conference on Protein Stabilisation, 9 - 11 Mayıs 2016
2016
2016Influence of acid and heat treatment on isolation of caseinomacropeptide from whey
KILIÇ AKYILMAZ M., KARİMİ DASTJERD A., KOCAMAN E.
IDF Parallel Symposia Dairy Product Concentration & Drying, 11 - 13 Nisan 2016
2015
2015Stability of palace halva in relation to storage temperature and relative humidity
Atıl Ö., Gülsünoğlu Z., Kılıç Akyılmaz M.
Innovations in Food Packaging, Shelf life and Food Safety, Münih, Almanya, 15 Eylül - 17 Mayıs 2015, ss.21
2014
2014Application of high power ultrasound in production of long life fermented milk beverage
Kılıç Akyılmaz M., Kurt Ç., Uzunoğlu T. P., Güneş G.
th Central European Congress on Food – CEFood, Ohrid, Makedonya, 21 - 24 Mayıs 2014, ss.179
2013
2013Changes in quality of palace halva in relation to moisture content and temperature during storage
Atıl Ö., Kılıç Akyılmaz M.
Eurofoodchem XVII, İstanbul, Türkiye, 7 - 10 Mayıs 2013, ss.652
2010
2010Modified atmosphere packaging affects texture color and sensory quality of pre cut fresh and aged white cheese
KIRKIN C., GÜNEŞ G., KILIÇ AKYILMAZ M.
2010 IFT Annual Meeting, CHICAGO, Amerika Birleşik Devletleri, 17 - 21 Temmuz 2010
2009
2009Modifiye atmosferde ambalajlamanın doğranmış beyaz peynirin kalitesine etkileri
KIRKIN C., GÜNEŞ G., KILIÇ AKYILMAZ M.
Ambalaj 2009 Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2009
2009
2009Modifiye atmosferde paketlemenin dilimlenmiş taze beyaz peynirin kalitesine etkisi
KIRKIN C., GÜNEŞ G., KILIÇ AKYILMAZ M.
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009
2009
2009Microbial and chemical qualities of pre cut aged white cheese under modified atmospheres
KIRKIN C., GÜNEŞ G., KILIÇ AKYILMAZ M.
SAFE Consortium 2nd International Congress on Food Safety, Girona, İspanya, 26 - 29 Nisan 2009
2008
2008Gelation and rheological properties of an imitation cheese base with low protein content
Kızılöz M., Cumhur O., Özen A. E., Altay F., Kılıç Akyılmaz M.
The 9th International Hydrocolloids Conference, Rasa Sentosa, Singapur, 15 - 19 Haziran 2008, ss.1
Kitap & Kitap Bölümleri
2022
2022Chapter 8 - Manufacture of processed cheese: Equipments used
ÖZTÜRK M., KILIÇ AKYILMAZ M.
Processed Cheese Science and Technology Ingredients, Manufacture, Functionality, Quality, and Regulations, El-Bakry Mamdouh, Mehta Bhavbhuti M., Editör, Woodhead Publishing/Elsevier, Cambridge, ss.197-210, 2022
2022
2022Chapter 11 - Special processed cheeses, cheese spreads, and analogue cheeses
CUMHUR Ö., KILIÇ AKYILMAZ M.
Processed Cheese Science and Technology, El-Bakry Mamdouh, Mehta Bhavbhuti M., Editör, Woodhead Publishing/Elsevier, Cambridge, ss.269-295, 2022
2021
2021Ultrasonic applications in bakery and snack food processing industries
Doğu Baykut E., Kırkın Gözükırmızı C., Kılıç Akyılmaz M.
Non-Thermal Processing Technologies for the Grain Industry, M. Selvamuthukumaran, Editör, CRC, New York , New York, ss.121-152, 2021
2021
2021Innovative Approaches in High-Pressure Processing for the Extraction of Antioxidants from Grains
GÜLSÜNOĞLU KONUŞKAN Z., TACER CABA Z., KILIÇ AKYILMAZ M.
Non-Thermal Processing Technologies for the Grain Industry, Selvamuthukumaran, M., Editör, CRC Press, New York, ss.65-92, 2021
2015
2015Additives and Preservatives
KILIÇ AKYILMAZ M., GÜLSÜNOĞLU Z.
Handbook of Vegetable Preservation and Processing, H. Hui and E. Özgül Evranuz, Editör, CRC Press, ss.301-318, 2015
2012
2012Material and Energy Balances
EVRANUZ Ö., KILIÇ AKYILMAZ M.
Handbook of Food Process Design, Jasim Ahmed, Mohammad Shafiur Rahman, Editör, Wiley-Blackwell, ss.39-73, 2012
2011
2011Tuzlama ve Olgunlaşma Üzerindeki Etkileri
Kılıç Akyılmaz M.
Peynir Biliminin Temelleri, Ali Adnan Hayaloğlu,Barbaros Özer, Editör, Sidas Medya Yayıncılık Ltd. Şti., İzmir, ss.235-262, 2011
Desteklenen Projeler
2015 - 2020
2015 - 2020Küfler kullanılarak endüstriyel gıda atıklarından fenolik antioksidanların elde edilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)
2011 - 2018
2011 - 2018Unlu Şekerlemelerin Raf Ömrüne Etki eden Faktörlerin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)
2008 - 2018
2008 - 2018Düşük Proteinli Peynir Benzeri Bir Ürün Yapısının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)
2014 - 2016
2014 - 2016Kazeinomakropeptidin Yapısal Fonksiyonlarının Iyileştirilmesi
TÜBİTAK Projesi
Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)
2010 - 2012
2010 - 2012Fermente Süt İçeceği Üretiminde Uygulanabilecek Yüksek Güçlü Ultrases İşlem Parametrelerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)
2010 - 2012
2010 - 2012Ultrases İşleminin Fermente Süt İçeceği Üretiminde Kullanım Potansiyelinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)
2009 - 2009
2009 - 2009K-Karagenan-Süt Proteini Karışım Sistemlerinin Fiziksel Özelliklerin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)
2008 - 2008
2008 - 2008Peynir Benzeri Bir Üründe Farklı Protein Kaynaklarının Yapısal Özelliklere Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)
2006 - 2008
2006 - 2008Fenilketonüri Hastalarına Yönelik Özel Beslenme Amaçlı Peynir Üretimi
TÜBİTAK Projesi
Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü), Güneş G.
2005 - 2008
2005 - 2008Tüketime ve Kullanıma Hazır Gıdaların Modifiye Atmosferde Ambalajlama ve Işınlama Teknolojileri İle Muhafazası
TÜBİTAK Projesi
Güneş G. (Yürütücü), Kılıç Akyılmaz M.
2005 - 2007
2005 - 2007Balda Hidrosimetilfurfural oluşumunun kinetiğinin camsılığa geçiş sıcaklığı kullanılarak modellenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)
2005 - 2006
2005 - 2006Fındık Ununda Lipolizin Depolama Süresinde Oksidasyon Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)
2004 - 2006
2004 - 2006Ayran Üretiminde Proses Parametrelerinin Yapısal Özellikleri Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)
2003 - 2004
2003 - 2004Beyaz Peynirde Proteolizin ve Lipolizin Olgunlaşma Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)
2002 - 2003
2002 - 2003Ayranını Yapısal Özelliklerinin İyleştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)
2001 - 2003
2001 - 2003Dil Peyniri Üretim Teknolojisinin Kalitenin Sağlanması ve Korunması Açısından İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)
2001 - 2001
2001 - 2001Gıdalarda raf ömrünün istatiksel metotlarla değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kılıç Akyılmaz M. (Yürütücü)
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorFood Research International
Editörler Kurulu Üyesi
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorInternational Dairy Journal
Editörler Kurulu Üyesi
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorAcademic Food Journal
Editörler Kurulu Üyesi
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorFood Science and Technology
Editörler Kurulu Üyesi
2020 - 2023
2020 - 2023