Desteklenen Projeler
-
2023 - Devam Ediyor Elektroeğirme yöntemiyle dura mater yama (beyin dış zarı) üretimi, karakterizasyonu ve antikanser bileşenlerle işlevselleştirilmesi
-
2023 - Devam Ediyor Afet durumlarında kullanılmak üzere izotonik, hipotonik, hipertonik serum bileşenlerinin elektroeğirme ile nanolif yapısında enkapsülasyonu ve deriden geçişli (transdermal) salımlarının in vitro modellenmesi
-
2023 - Devam Ediyor Beyin Dalga Algılayıcısıyla Nörogeribesleme Tekniği Kullanarak Tokluk Hissinin Sanal Ortamda Taklit Edilmesi Için Yazılım ve Nanoliflerle Temas (Haptik) Yüzeyi Geliştirilmesi
-
2022 - Devam Ediyor Fabrication of nanofiber mats with furin as food contact materials for breaking spike protein
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Altay F. (Yürütücü), CEYLAN Z., Alakaş E., Yiğit R., GUNASAKARAN S.
-
2022 - Devam Ediyor Türk Kahvesinde Depolama Süresince Aroma Profilindeki Değişime Bağlı Bayatlamanın Nanolifli Sensör ile Tespiti
-
2021 - Devam Ediyor Gıda atıklarından elde edilen renklendiricilerin ekstraksiyonu nanoenkapsülasyonu ve stabilitesi Extraction Nanoencapsulation and Stability of Color Ingredients Obtained from Food Waste
-
2017 - Devam Ediyor Elektroeğirme yöntemiyle elde edilen ve ilaç yüklü nanoliflerden yapılan veya bunlarla kaplanan implantlar
-
2016 - Devam Ediyor Antioksidan ve Antimikrobiyal Etkili Fesleğen Uçucu Yağının Mikroenkapsülasyonu ve Model Üründe Uygulanması
-
2021 - 2024 Epilepsi tedavisinde kullanılan bazı ilaç etken maddelerinin dsDNA ile etkileşim mekanizmalarının elektrokimyasal biyosensörler ile algılanması
-
2021 - 2023 DERİDEN GEÇİŞ İÇİN GIDA TAKVİYESİ OLARAK KAFEİNİN ELEKTROEĞRİLMİŞ POLİVİNİL ALKOL VEYA POLİKAPROLAKTON YÜZEYLERDEN SALIM MEKANİZMALARINA VE KİNETİĞİNE ETKİ EDEN FAKTÖRLER INGILIZCESI: AFFECTING FACTORS ON RELEASE KINETICS OF CAFFEINE AS A TRANSDERMAL FOOD SUPPLEMENT FROM ELECTROSPUN POLYVINYL ALCOHOL OR POLYCAPROLACTONE MATS
-
2019 - 2023 ZEIN OR GELATIN NANOFIBERS LOADED WITH Au NANOSPHERES, SnO2 OR BLACK ELDERBERRY EXTRACT USED AS ACTIVE AND SMART PACKAGING LAYERS FOR VARIOUS FISH FILLETS
-
2018 - 2023 Bioactive Peptide Encapsulation by Electrospinning Technique: Characterisation of Electrospun Fibers and Mathematical Modelling of Release Kinetics
-
2018 - 2020 Patates cipslerinin tesktürel özellikleri ile kızartmada kullanılan yağların kütle aktarım parametreleri arasındaki ilişkinin incelenmesi
-
2012 - 2019 Elektrodöndürme yöntemiyle elde edilen jelatin nanoliflerinin gıdalarda kıvam verici olarak kullanılması
-
2012 - 2019 Elektrodöndürme yöntemiyle elde edilen jelatin nanoliflerinin emülsiyonlarda stabilize edici olarak kullanılması
-
2011 - 2019 Elektro üretim yöntemiyle sodyum aljinat ve mısır nişastası içeren nanolif eldesine etki eden faktörlerin incelenmesi
-
2014 - 2018 Fermented Foods And Their Rheological Properties: Can We Modify Their Texture?
-
2012 - 2018 viscosity and Small Amplitude Oscillatory Measurements OF liquid Solid Pekmez ( Grape Molasses) Samples ve Effects of Nanofibers Containing Starch on Rhelogical Properties of Olive Oil
-
2011 - 2018 The Application of The Cox Merz Rule on Tahin Sesame Paste and Pekmez Grape Molasses Blends
-
2010 - 2018 THERMAL AND RHELOGİCAL PROPERTİES OF DRİED NİXTAMALİSED maize masa supplemented wth chickpea flour, peanut flour or redpepper seed flour
-
2015 - 2017 Yağ Su Emülsiyonlarında Elektrodöndürme Yöntemiyle Elde Edilen Nanolif İlavesiyle Yağ Miktarının Azaltılması
-
2014 - 2016 Çok işlevli ve Güvenilir Aktif Gıda Ambalaj Teknolojilerinin Geliştirilmesi
-
2015 - 2015 Gıda İlaç ve Kozmetikte Kullanılan Nanoliflerin Ticari Üretimi
-
2012 - 2014 Nanoliflerin gıdalarda kıvam arttırıcı stabilize edici sineresisi ve yağ ayrışmasını önleyici olarak kullanılabilirliğinin araştırılması
-
2009 - 2010 BİBEİYE (ROSMARİNUS OFFİCİNALİS) VE ÜZÜM ÇEKİRDEĞİNİN (VİTİS VİNİFERA) ÇİKOLATANIN KRİSTALİZASYONUNA, REOLOJİK ÖZELLİKLERİNE, RAF ÖMRÜNE VE ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİNE ETKİLERİ
-
2009 - 2010 Mesir Macununn Antioksidan Aktivitesinin ve Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2003 - 2005 Effect of Drying Temperature on Thermophysical and Rheological Properties of Wet and Dry Milled Corn Fractions