Desteklenen Projeler
-
2018 - Devam Ediyor Doğu Karadeniz bölgesinden elde edilen arı sütü bal propolis ve polen gibi arı ürünlerinin biyoaktif bileşenlerinin ve sağlık etkilerinin belirlenmesi
-
2016 - 2018 Fortification of Ayran(drinking yoghurt) with encapsulated cocoa hull waste extract by nanoliposomal systems, shlef life and bioaccessability studies
-
2016 - 2018 Fortification of dark chocolate with spray dried black mulberry (Morus nigra) waste extract encapsulated in chitosan-coated liposomes and bioaccessability studies
-
2016 - 2018 EVALUATION OF FRYING PERFORMANCE OF CANOLA AND SUNFLOWER OIL
-
2013 - 2018 Kağıt ve Karton Ambalajlaerdan Geçen Benzofenon ve Türevlerinin Gazı kütle Kromatografisi ile belirlenmesi
-
2009 - 2018 STEROL COMPOSİTİON OF AEGEAN OLİVE OİLS
-
2016 - 2017 Karahavucun şalgam suyuna işlenmesinde fermentasyonun antioksidan aktiviteve in-vitro biyoyararlılık üzerine etkisi
-
2015 - 2017 Vişne çekirdeği, kayısı çekirdeği vb. gibi atıklardan elde edilen bitkisel proteinlerin bazı fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi ve ürünlerde kullanımı
-
2015 - 2017 Determination of Monochloropropandiol (3-MCPD) esters, glycidyl esters and acrylamid in potatoe cips
-
2015 - 2016 Bitkisel Yağlarda Epoksi Yağ Asidi Oluşumunun İncelenmesi(eski adı: Omega 3 PUFA ile kaprilik asiti birlikte içeren diaçilgliserol oluşturalarak diyet yağ üretimi ve sanayi kullanımına uygunluğunun araştırılması)
-
2015 - 2016 Meyve Sularının Birlikte tüketiminin Antioksidan Aktivite ve Biyoyararlılık Üzerine Etkileri
-
2015 - 2016 Türkiyede Satışa Sunulan Farklı Marka ve Türdeki Sakızların (Gum) Aroma Profilinin Belirlenmesi ve Temel Bileşen Analizi ile Karakterizasyonu
-
2015 - 2016 Endüstriyel bir atık olarak hurma çekirdeği: Kavurma prosesinin, hurma çekirdeği ununun ve kahvesinin antioksidan kapasitesi ve biyoyararlılık üzerine etkisi
-
2013 - 2016 Bazı Biyoaktif Bileşiklerin Stabiliteleri ve Biyoyararlılıklarının Nanoenkapsülasyon Yöntemi ile Artırılması ve Fonksiyonel Ürün Geliştirilmesi
-
2012 - 2016 (100 TL BÜTÇE AKTARIMI DİLEKÇESİ GELECEK AKTARIMIYAPTIM YENİDEN YAPMA) Farklı Tahıl Unlarının ve Nişasta Kullanımının Kek Hamur Reolojisi ve Son Ürün Kalitesi Üzerine Etkileri
-
2010 - 2016 Bazı Biyoaktif Gıda Bleşenlerinin Ağız Yoluyla Alındıkları Zaman ki Biyoyararlılıklarının Nano Taşınım Sistemleri Kullanılırak Arttırılması
-
2015 - 2015 Türkiye’de yetişen bazı pancar türlerinden (Beta vulgaris) gıda boyası eldesi ve enkapsülasyonu
-
2014 - 2015 Osmanlı Çileğinin Antioksidan Kapasitesinin ve Antioksidan Bileşenlerinin Tayini
-
2014 - 2015 Clorspore: New Sources of natural, Gastric Stable, Food Additives, Colourants and Novel Functional Foods
-
2013 - 2015 Karton Ve Plastik Bazlı Ambalajlardan Yağlı Gıdalara Migrasyonun Belirlenmesi
-
2011 - 2014 Zeytinyağı Ambalajından Yağa Migrasyonun Belirlenmesi
-
2010 - 2014 Fonksiyonel Probiyotik Çikolata Prosesinin kakao Fenolikleri kapasiteleri Üzerine Etkileri
-
2012 - 2012 Emülsiyonların Lipaz Aktivitesinin ITC ile (Isothermal Calorimetry) Ölçülmesi ve Ortmadaki Safra Tzularının Etkisi
-
2011 - 2012 Yağların Mikroenkapsülasyonu ve İn Vitro Sindirilebilirliğinin Belirlenmesi
-
2011 - 2012 Lipofilik Gıda Bileşenlerinin Aljinat - Kitosan Zar İle Mikroenkapsülasyonu
-
2010 - 2012 Fenoliklerce Zengin Zeytinyağının Yaşlanmaya Bağlı gerçekleşen Bozukluklara Etkisinin Yaşlanması Hzızlandırılmış Farelerde İnelenemsi
-
2010 - 2012 Farklı Antioksidan İçeriğine sahip ve çeşitli pH lardaki Model Meyve Sularında ve Bozada Probiyotik Bakteri Stabilitesinin İncelenmesi
-
2009 - 2012 Zeytinyağı Karakterizasyonu
-
2009 - 2012 EGE VE MARMARA BÖLGESİNDE ÜRETİLEN GEMLİK TİPİ SOFRALIK ZEYTİN ÇEŞİTLERİNDEKİ FENOLİK MADDE KARAKTERİZASYONU
-
2008 - 2012 Türkiye'de Satışa Sunulan Bazı Gıda Ürünlerinde Genetik Modisiye Mısır Bileşenlerinin Aranması
-
2008 - 2009 İyonik Sıvı Ortamında Enzimatik Yöntemle Digleserit Üretimi
-
2007 - 2008 Kolesterolü Azaltılmış Yumurta Sarısı Üretimi ve Düşük Kolesterollü Mayonez Üretiminde Kullanımı
-
2006 - 2007 Fındık Yağı Kullanılarak Enzimatik İnteresterifikasyon Yöntemiyle Kakao Yağı İkamesi Üretilmesi
-
2005 - 2007 Türk Tipi Geleneksel Gıda Ürünlerinde ve Türkiye'ye Özgü Florada Antioksidan Aktivitesinin Tesbit Edilmesi
-
2004 - 2007 Türkiye'ye Özgü Bazı Gıdalarda Flavonoid ve Diğer Fenolik Bileşenlerin Analizi
-
2004 - 2007 Lipaz Enzimi Kullanılarak Esansiyel Yağ Asitlerince Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Lipit Üretimine İlişkin Çalışmalar
-
2004 - 2007 Fındık Yağının Enzimatik Olarak Konjuge Linoleik Asit ile Zenginleştirilmesi ve Fonksiyonel (Yapılandırılmış) Yağ Eldesi
-
2004 - 2007 Kalorisi ve Yağ Miktarı Azaltılmış Düşük Kolesterollü Fonksiyonel Sucuk Üretimi
-
2003 - 2004 Lipaz Enzimi Kullanılarak Fındık Yağının Bazı Esansiyel Yağ Asitlerince Zenginleştirilmesi